ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Το final-4 του Κυπέλλου Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Σκάκι, διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Φεβρουαρίου, στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Τριφυλίας και είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς οι αγώνες ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και όλες οι αποστολές έφυγαν απόλυτα ευχαριστημένες από την θερμή φιλοξενία.

Στο αγωνιστικό μέρος το Σάββατο είχαμε επανάληψη του περσινού ζευγαριού: Σ.Ο. Φιλιατρών – Ν.Ο. Καλαμάτας, όπου η ομάδα των Φιλιατρών επανέλαβε την περσινή της επιτυχία και μάλιστα με το ίδιο σκορ: 2,5 – 1,5. Στον άλλο αγώνα η Σπάρτη νίκησε το Κρανίδι με το ίδιο σκορ. Έτσι την Κυριακή στον τελικό έιχαμε το ζευγάρι: Σ.Ο. Φιλιατρών – Π.Σ. Σπάρτης, όπου νικητής ήταν ο Σ.Ο. Φιλιατρών με 3 – 1, κατακτώντας για 2η συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο. Στον μικρό τελικό το Κρανίδι νίκησε το Ν.Ο. Καλαμάτας με 2,5 – 1,5 και πήρε το Χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα, με πρώτο τον σκακιστή του Σ.Ο.  Φιλιατρών, ήταν:

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου – Ημιτελικός

(Σ.Ο. Φιλιατρών-Ν.Ο. Καλαμάτας)

  1. Χάραρης Γεώργιος  – Τσεκούρας Θεόδωρος: 1 – 0
  2. Κορμάς Γεώργιος – Μπελιώτης Γεώργιος: 0 – 1
  3. Γεωργανάς Παναγιώτης – Μακροπούλου Μαρίνα: 0,5 – 0,5
  4. Κυριακόπουλος Αντώνιος – Διαμαντέας Πέτρος: 1 – 0

 

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου – Τελικός

(Σ.Ο. Φιλιατρών – Π.Σ. Σπάρτης)

  1. Κορμάς Γεώργιος – Καλομοίρης Αθανάσιος : 0,5 – 0,5
  2. Χάραρης Γεώργιος – Σταυρόπουλος Πέτρος: 1 – 0
  3. Γεωργανάς Παναγιώτης – Σταμούλης Κλεάνθης: 1 – 0
  4. Κυριακόπουλος Αντώνιος – Αρριανάς Δημήτριος : 0,5 – 0,5

 

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν: Εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κος Φρούσος Νικόλαος, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών ο Πρόεδρος κος Λεωνίδας Ράλλης και εκ μέρους του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών ‘Ο ΠΥΡΣΟΣ’ ο Γραμματέας του κος Καναβός Αριστοτέλης.

Ο Σ.Ο. Φιλιατρών θέλει να ευχαριστήσει θερμά: την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την συνεισφορά της στην φιλοξενία των ομάδων, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών για την οικονομική του ενίσχυση και ιδιαίτερα τα καταστήματα ΄΄ΤΡΑΠΕΖΑ΄΄, Φούρνος ΄΄ΤΑΣΟΥΛΗΣ΄΄ και ταβέρνα ΄΄ΔΕΞΑΜΕΝΗ΄΄ για τις προσφορές τους και τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών ο ΄΄ΠΥΡΣΟΣ΄΄ για την θερμή του φιλοξενία και την ολόπλευρη στήριξή του.

Η επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 και οι κληρώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.